Onze cursisten zullen na het afronden van hun opleiding in staat zijn en voorbereid zijn om hun eigen trimsalon op te starten en zelfstandig alle hondenrassen te trimmen.

Gedurende de opleiding krijgen de cursisten een uitgebreide stage waarin de cursisten leren om vakbekwaam te trimmen en tijdens de theorie dagen leert de cursist alle belangrijke informatie die je moet weten bij het hebben van je eigen trimsalon, van ziektes, vacht soorten tot het het oprichten van je bedrijf en het gebruik van trim-materialen.

In de afgelopen jaren heeft de Hondentrimopleiding al meer dan 200 cursisten zien slagen. Met plezier horen we hoe onze geslaagden hun eigen trimsalon hebben opgericht en velen zijn inmiddels ook aangesloten als stagebedrijven voor onze nieuwe cursisten.

 

Over onze geslaagden:

 Na 20 jaar een eigen horecabedrijf te hebben gerund, wilde ik iets heel anders gaan doen.

Al snel viel de keuze op het trimmen van honden. 

Destijds had ik zelf een Schnautzer. Deze moest geplukt worden. Ik zei altijd al dat het me zo leuk leek om dat zelf te kunnen. Helaas overleed ze ten gevolge van ouderdom nog voordat ik het plukken zelf kon.

Onze nieuwe hond werd een Boomer. Daarmee kwam mijn definitieve beslissing om eens te kijken of het trimvak iets voor mij was. 

Ik volgde in 2010 een workshop bij Jeanette en vond het heel erg leuk.

Een maand later ben ik met de Hondentrimopleiding bij Jeanette gestart. Mijn hele stage heb ik bij haar gedaan. Ik heb er veel geleerd en ben, na het behalen van mijn diploma, een eigen trimsalon gestart. Nog steeds hebben we goed contact en kan ik met vragen bij haar terecht. Ik heb de opleiding als leuk en ongedwongen ervaren evenals de diverse workshops.

 

Nu 5 jaar later heb ik een goed lopende trimsalon en ben ik stagebieder geworden.
Ik volg nog steeds met veel plezier de vakdagen die de AVVT organiseert (natuurlijk met mijn stagiaires).

Ik kan de opleiding van harte aanbevelen!

 

Hartelijke groet,

Sylvia Bouman-Arends - Diploma gehaald in 2011

www.hondentrimsalon-veessen.com

 

 

Omdat ik op zoek was naar een nieuwe carrière had ik me in 2013 ingeschreven voor de hondentrimopleiding van Jeanette Koster. Met veel plezier heb ik de opleiding gevolgd. De theorielessen waren zeer leerzaam en interessant.

Er werd voor mij direct een stageplek gezocht door de opleiding en toen ik aangaf dat ik later ook nog een tweede stageplek wilde, werd er weer alles aan gedaan om ook die voor mij te vinden. Lekker dicht in de buurt van mijn woonplaats. Op beiden stageplaatsen waren er van allerlei trimopleidingen stagiaires en steeds opnieuw werd ik door al hun verhalen bevestigd dat ik de juiste keuze gemaakt om bij Jeanette Koster de opleiding te volgen.

De opleiding gaf me een goede begeleiding, fijne theorielessen met duidelijke boeken, oefenexamens, uitgebreide informatie en zelfs een stage bezoek vanuit de opleiding terwijl ik aan het stage lopen was.

Na mijn stage ben ik direct begonnen met mijn eigen trimsalon, binnen een jaar een heel groot klantenbestand opgebouwd en nu werk ik 6 dagen in de week.

Ondertussen is er een tweede trimsalon bijgekomen en ook die loopt goed. Ik heb nog steeds contact via de opleiding met andere trimmers en volg ook de specialisatiedagen. 

Ook tijdens het opzetten van mijn trimsalon kon ik nog met vragen en advies bij Jeanette terecht. Echt super.

Ik kan de opleiding van harte aanbevelen.

Groetjes Rikke Vogels - Diploma behaald in 2014

www.trimsalon-dobey-asten.nl/

 

 

 

Hallo, mijn naam is Petra van Leeuwen en heb de opleiding hondentrimmen bij Jeanette succesvol afgerond. Direct hierna ben ik een trimsalon gestart, waar ik het geleerde meteen in praktijk kon brengen.In het begin was dat best spannend, omdat je zonder begeleiding diverse technieken moet toepassen. Gelukkig kwam ik niet in een situatie terecht dat ik niet meer wist hoe een vacht behandeld moest worden.

Inmiddels heb ik heel wat honden van diverse rassen getrimd en het vaste klantenbestand groeit gestaag. Wij hebben zelf een Hovawart. Het is leuk om te zien dat dit mensen die ook een Hovawart hebben aantrekt. Als zij er zelf een heeft, dan zal het daar vast wel goed gedaan worden.

Regelmatig neem ik foto's van de honden en zet deze in het zogenaamde ‘snoetenboek’ op mijn website. Daarnaast gebruik ik ook Facebook en Twitter om mijn klanten en vrienden het verloop van binnenkomst tot eindfoto te laten zien. Daar krijg ik leuke reacties op en je ziet dat er veel mensen de foto's op de tijdlijn bekijken.

Voor wie een goede trimopleiding zoekt, kan ik de Hondentrimopleiding van Jeanette Koster van harte aanbevelen. De theorie en praktijk blijken dus heel goed in balans te zijn! 

Petra van Leeuwen - Diploma behaald in 2012

www.passievoordieren.nl

 

 

Hallo allemaal, Ik ben de trotse eigenaresse van “Hondentrimsalon Rachel” te Epe.

Mijn naam is Rachel Trip, ik ben gestart met de opleiding hondentoiletteren bij Hondentrimopleiding.nl. Mijn stage loop ik bij Jeanette Koster in Ermelo. Bij haar in de trimsalon is het een komen en gaan van allerlei soorten honden waardoor ik hier heel veel praktijkervaring opdoe. Van New Foundlanders tot Chihuahua’s en alles daartussen passeert de revue. In de trimsalon heerst een prettige werksfeer, er lopen meerdere leerlingen, en dat is niet alleen reuze gezellig maar je leert ook veel van elkaar. Naast het afronden van mijn stageperiode van 70 dagen zie ik erg uit naar het behalen van mijn praktijkexamen. 

Mijn trimsalon is voorzien van alle benodigdheden om mijn vak zo professioneel mogelijk uit te kunnen oefenen. Na maandenlange intensieve arbeid is deze  tot stand gekomen. Mijn man, mijn schoonvader, ikzelf natuurlijk en ook de kinderen vonden het spannend om hun steentje bij te dragen aan het realiseren van “Hondentrimsalon Rachel”.

Mijn salon is modern en compleet ingericht. Ik heb de beschikking over een aparte wasruimte om de honden te kunnen wassen en drogen en daarnaast een droge ruimte om de honden te kunnen trimmen. In de toekomst wil ik ook graag stageplaatsen ter beschikking stellen om zodoende mijn kennis en ervaring door te geven aan nieuwe leerlingen.

De salon is makkelijk bereikbaar en de straat biedt genoeg parkeergelegenheid. Tevens is er een hondenuitlaatplaats in de directe omgeving.

Mijn doel is om 3 dagen per week te gaan trimmen zodat ik naast mijn werk ook nog ruimte over houd voor mijn gezin.

Met vriendelijke groeten,

Rachel Trip - Diploma gehaald in 2013

www.hondentrimsalonrachel.nl/

 

 

Van hobby tot beroep?

Als je al heel je leven omringd wordt door dieren dan kun je er zeker van zijn dat je zelf ook "besmet" wordt!

Twee maal per week reed ze samen met haar moeder naar Ermelo om daar bij Jeanette Koster een Hondentrimopleiding te gaan volgen. Uiteindelijk behaalden ze allebei het fel begeerde diploma. Hierna volgden nog diverse clinics, certificaat "EHBO voor Dieren", en een chipcursus.

Sinds juli 2011 heeft Gina ook een eigen trimsalon aan huis; dankzij de opleiding bij Jeanette Koster is deze trimsalon nu ook AVVT gecertificeerd.

 

Voor leuke foto's en up-to-date info kijk even op haar site: www.hondentrimsalonhappyfeet.nl.

 

Gina Gabriels - Diploma behaald in 2012

www.hondentrimsalonhappyfeet.nl/ 

 

Hallo allemaal,

Ik ben de trotse eigenaresse van “Hondentrimsalon Francis" te Utrecht.
Mijn naam is Francis Venus en ik heb in 2016 mijn opleiding honden trimmen met succes afgerond.
Mijn stage dagen heb ik bij Jeanette de Koster volbracht, waar ik erg veel geleerd heb en waar ik het ontzettend naar mijn zin heb gehad. 
Februari 2017 heb ik mijn salon geopend aan de Boorstraat 111a te Utrecht. 
Mijn salon bestaat uit 2 gedeelten; Een gedeelte waar ik de honden was en trim en de andere ruimte biedt mij gelegenheid om verzorgingsproducten en mooie aan verwante artikelen te presenteren en te verkopen. 
Mijn trimsalon is 6 dagen per week geopend,waarvan de zaterdag 1 dagdeel. 
Al tijdens mijn opleiding ben ik mezelf al extra gaan verdiepen en specialiseren in de dwergkees/pomeranian. 
Dit ras fascineert mij enorm.
Niet alleen om hun prachtige vacht en hun karaktertjes, maar ook omdat het mij inmiddels al snel bekend was dat er bij dit ras helaas ook een aantal "vachtproblemen" kunnen voorkomen zoals b.v. allopecia en BSD en veelal met een verschillende oorzaak.

Met vriendelijke groet,

Francis Venus - Diploma behaald in 2016
Trimsalon Francis