Veelgestelde vragen

Vraag: Wanneer kan ik beginnen met de opleiding?
Antwoord: U kunt het hele jaar door starten met de praktijk, de theorie kunt u twee keer per jaar volgen. U mag dan al beginnen met de praktijk.

Vraag: Moeten ik zelf een stage-adres zoeken?
Antwoord: Nee, wij zoeken een stage-adres voor u in de buurt zodra u zich aanmeldt.

Vraag: Mag ik in termijnen betalen?
Antwoord: Het is mogelijk om in termijnen te betalen, maar het volledige bedrag moet voorafgaande aan de opleiding betaald zijn.

Vraag: Zijn er verschillen tussen opleidingscentra die de opleiding hondentrimmen geven?
Antwoord: Nee, u loopt stage bij dezelfde hondentrimsalons waar andere opleidingscentra hun cursisten plaatsen. Het verschil is dat wij deze hondentrimsalons een vergoeding geven om de kwaliteit te waarborgen. Wij zijn het enige opleidingscentra die een vergoeding geven aan de stagebieders.

Vraag: Is er een verschil tussen de verenigingen van de trimopleidingen?
Antwoord: Nee, ieder opleidingscentra heeft zijn eigen vereniging.

Vraag: Wat is het starterspakket en is deze verplicht?
Antwoord: Het starterspakket is een minimum pakket met de middelen die nodig zijn om een hond te trimmen. Het is niet bij ieder stage-adres verplicht, maar wij raden het ten zeerste aan.

 

Samenvatting opleiding:

U kunt het hele jaar starten, theorie sluit aan bij de praktijk. Wij zullen uw stage-adres voor u vinden in de buurt van uw woonplaats. Dit stage-adres krijgt een vergoeding om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen. Er zijn 7 theorie-dagen. Bij het praktijkexamen dient u 1 hond mee te nemen. Het examen is drie honden: kniphond, plukhond en een effileerhond (uitdunnen en inkorten).

Deze opleiding is een complete erkende opleiding.